nav-left cat-right
cat-right

RENEXPO AUSTRIA MÁSODIK ALKALOMMAL

A salzburgi energiavásár a megújuló energiák és az energiahatékonyság valamennyi témakörét átfogva megrendezésre 2010. november 25-27. között a salzburgi vásárcsarnokban.

A sikeres 2009-es első rendezvény bemutatta, hogy a megújuló energiák és energiahatékonyság témája aktuálisabb, mint valaha: 22 ország 3000 látogatója szerzett információkat a jövő energiaellátásával kapcsolatban. 112 kiállító mutatta be termékeit, újdonságait.
A rendezvény kiemelt témái a bioenergia valamint az energiahatékonyság az építés és épület felújításban kiegészültek az alternatív közlekedéssel.
A nemzetköziség is tovább növekszik. 2010-ben a Renexpo Austria partnerországa az Amerikai Egyesült Államok, melynek keretében sor kerül az első osztrák-amerikai energianap megrendezésére és a tervek között szerepel egy amerikai közös stand felépítése is. Emellett természetesen több ország szintén közös standdal szeretne részt venni a rendezvényen, mint pl.: Németország, Magyarország, és Svájc.
Az eseményt kísérő szakmai konferenciákon a szakma kiemelkedő szakemberei tartanak előadást a tervezett 500 konferencia résztvevő előtt az innovációkról, jövőbeli trendekről, legújabb technológiákról és a gyakorlati megvalósításról. Tervek között szerepelnek többek között: 2. Fából nyert energia konferencia az Osztrák Biomassza Szövetség társszervezésében, 2. Osztrák Hőszivattyú Fórum, 2. Osztrák Energiatanácsadó Nap, 2. Kisvízerőmű Konferencia az ESHA társszervezésében.
A Renexpo Austria-t európai szinten is számos partner támogatja, többek között az Európai Biomassza Szövetség (AEBIOM) és az Európai Hőszivattyú Szövetség (EHPA). A nemzetközi rendezvény a Sustainable Energy Europe kampány része.

Bővebben: http://www.renexpo-austria.at/