nav-left cat-right
cat-right

Környezetipari együttműködés Észak-Magyarországon

2007. június 7., csütörtök, 15:20

Megalakult az Enin Környezetipari Klaszter, amely az észak-magyarországi régiók környezeti iparának lehetőségeit javítja majd.

Az Enin 90 taggal kezdi meg működését júliusban, az együttműködésben résztvevők jelezték, hogy 2008 és 2013 között mintegy 400 milliárd forintot terveznek fejlesztésre fordítani. A klaszter megalakításában aktív szerepe volt az Észak-Magyarországi Gyáriparosok Szövetségének – adja hírül az MTI.

A klaszter forma együttműködési lehetőséget ad a térség kis- és nagyvállalkozásainak, az önkormányzatainak, az egyetemeknek és más tudományos műhelyeknek a közös környezetipari stratégiák, tervek kidolgozásához, a pályázati források eredményesebb elnyeréséhez, a környezetipari fejlesztésekben való részvételhez. Az együttműködés keretében például könnyebb egyeztetni, hogy milyen környezetipari, térségfejlesztési terveik vannak az önkormányzatoknak, miként lehet ezekben részt venni.

Az északi régiók ipara okozta környezetterhelés felszámolása sok feladatot ad a környezeti iparban tevékenykedő vállalkozásoknak, illetve olyan iparágak fejlesztése célszerű, amelyek a jövőben kisebb környezetszennyezéssel állítanak elő piacképes termékeket. A környezetipari klaszter a piackutatásban, a termék és technológiafejlesztésben is segíti majd a tagokat.
Forrás:origo

http://www.uniospenz.hu/cikkek/cikk.php?article=24754