nav-left cat-right
cat-right

INDUL AZ EU INNOVÁCIÓS KÍSÉRLETE

2009. 12. 18.

Kihirdették tegnap (december 17.) az első három “tudományos és innovációs társulást” (KIC). A klímaváltozás elleni küzdelem, az energiapolitika és az információs technológia jegyében megszülető három nyertes pályázat lesz a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) kísérleti projektje.

„Nagyon izgalmas nap ez a mai” – mondta Martin Schuurmans, az EIT igazgatótanácsának elnöke tegnap (december 17.), a három első tudományos és innovációs társulást bemutató Brüsszel-Budapest közös sajtótájékoztatón.

A budapesti székhelyű EIT az első kelet-európába települő uniós intézmények egyike. Az EIT igazgatótanácsa is Budapesten ülésezett, itt döntöttek arról, hogy a több mint 20 beérkezett pályázat közül mely három kerüljön az Unió védőszárnyai alá.

Az EIT célja, hogy fokozza Európában az innovációs tevékenységet. Ezt azonban nem a klasszikus K+F területen keresztül szeretné elérni, hanem összekapcsolva a tudomány és az oktatás világát az üzleti szférával. A KIC-ek a társadalom e három szegmenséből kialakított tudásháromszögeket kell alkossanak saját területükön.

Bőveben: http://www.euractiv.hu/innovacio_es_kreativitas/hirek/indul-az-eu-innovacios-kiserlete-002261