nav-left cat-right
cat-right

INDUL AZ EIT PROJEKT

Az ELTE és a Gödöllői Egyetem részvételével a klímakutatás, a megújuló energiák és az infokommunikáció területén kezdi meg munkáját a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT).
                                                                                                                                                                                                                                        \”

Az ELTE révén az infokommunikációs projektbe, a Gödöllői Egyetem révén pedig a klímakutatásba kapcsolódik be Magyarország. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet elsődlegesen a kontinenst behálózó tudás- és innovációs társulások kialakításával fejti ki tevékenységét.
Az első három társulást, húsz pályázó közül december közepén választotta ki az intézet irányító testülete .

A fenntartható energia kérdésére fókuszáló társulás az energiamix diverzifikálását, a megújuló energiaforrások nagyobb szerephez juttatását, az energia megfizethetőségének kérdését és a tárolást vizsgálja majd.
A klímaváltozás témakörében kiemelt figyelmet fordítanak a tiszta víz, a fenntartható földhasználat szerepére és lehetőségeire, az élhetőbb városok kialakítására, illetve az időjárási jelenségek, az éghajlat változásainak jobb előrejelzésére.
A jövő infokommunikációs társadalma témakörében tevékenykedő társulás pedig a vállalkozók olyan új nemzedékét nevelné ki, akik nagyban hozzájárulhatnak majd az innováció fellendítéséhez.
A minisztérium közleményében emlékeztetett: a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) még december közepén jelentette be, hogy a kormány a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból meghirdetett pályázaton keresztül 2 milliárd forintot biztosít arra, hogy magyar partnerek bekapcsolódjanak az európai innovációs társulásokba.

Bővebben: http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=23250

Forrás: Greenfo