nav-left cat-right
cat-right

CLUSTERS IN EUROPE II.

Az Enin Kft. is részt vett a Pólus Programiroda által immáron második alkalommal megrendezett “Clusters in Europe” című nemzetközi konferencián.
Az első nemzetközi  konferencia azzal a céllal került megrendezésre, hogy ismertesse a közép-európai klaszter fejlesztési gyakorlatot, illetve bemutassa a magyar klaszterpolitika sajátosságait, az egyedi kihívásokat és az azokra adott válaszokat. A konferencia résztvevői létszáma meghaladta a 180 főt, és bemutatkozási lehetőséget teremtett az akkori 12 magyarországi akkreditált klaszter számára is.

2010-es, “Mobilizing Clusters for Competitiveness” konferencia szélesebb körű áttekintést adott, előadóként az Európai Unió Bizottsága és az Unió tagállamai mellett többek között az Amerikai Egyesült Államok, Japán, Kína képviselői is megosztották tapasztalataikat. A konferencián közel 300 fő vett részt, és a 18 akkreditált klaszter mellett a magyarországi Pólus városok is bemutatkoztak, egy közös kiállítás keretében.A konferencia második napján Szentpéteri István ügyvezető igazgató úr a klasztermenedzsment szekcióban tartott előadást, melyben társai voltak: Mr. Christoph Beer, Mr. Ian Cresswell, Dobos Erzsébet, Mr. Klaus Haasis, Mr. Werner Pamminger, Mr. Peter Statev. Több korábbi és új partnerrel indult meg a kapcsolatépítés a közös projektek érdekében.